Og ja... Jeg ved godt at en af hovedingredienserne er butterbeans, hvilket lyder en smule mærkeligt - men faktisk er det dem som hjælper med den cremede konsistens som kagen har. Så hvad mere kan du forlange? En fantastisk smagfuld, cremet og endda sund kage. Nu er det bare at vende næsen mod køkkenet!
(10-12 stykker)
INGREDIENSER
- 1 dåse butterbeans (240 gram i drænet vægt)
- 200 gram revet gulerod
- 2 æg
- 50 gram honning
- 50 gram natural yogurt
- 100 gram mel (jeg brugte halv fuldkornshvedemel, og halv almindelig hvedemel)
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk kardemomme
- En knivspids muskatnød
- En knivspids salt
- 20 gram hakkede mandler (kan udelades)
Frosting:
- 100 gram flødeost natural
- 40 gram flormelis
- 2 tsk citronsaft
- En håndful mandelkrokant (kan udelades)
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Dræn væsken fra bønnerne, og skyl dem.
- Blend bønner med æg, honning og yogurt.
- I en anden skål bland mel og bagepulver med resten af krydderierne.
- Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
- Tilsæt gulerødder og mandler i dejen, og vend i.
- Hæld dejen i en smurt springform (diameter på cirka 22 cm), og bag i cirka 30-35 minutter.
- Lad kagen køle af.
Frosting: - Bland flødeost, flormelis og citronsaft.
- Smør frostingen på kagen, når den er helt kold.
- Drys med mandelkrokant.

Din opskrift ser rigtig god ud! Hvis man ikke kan finde butterbeans, har du så et godt alternativ?
SvarSletHej Alberte!
SletJeg har ikke selv prøvet det, men ville nok give det et skud med kikærter istedet for butterbeans. Det burde give den samme cremede konsistens :-)
Rigtig god jul