tirsdag den 24. februar 2015

INDBAGT KYLLING MED SPINAT OG HYTTEOST


Efter en nat med få timers søvn og en ordenlig omgang rengøring, følte jeg at jeg fortjente lidt ekstra lækkert til aftensmad! Køleskabet var halvtomt, men jeg formåede dog at finde frem til en opskrift på disse sprøde butterdejspakker med saftig kylling, spinat og cremet ost - en dejlig og varmende "comfort food".

(3 personer)
INGREDIENSER

Marinade:

  • 3 spsk. olivenolie
  • Tørret basilikum og timian
  • Evt. chiliflager
  • Salt og peber

Indbagt kylling:
  • 300 gram kylling
  • 1 rulle butterdej
  • 150 gram hytteost
  • 5 blok spinat
  • 1 knivspids muskatnød
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gram gouda ost
  • 1 æg
  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅDE
  • Læg kyllingefileterne i en marinade af olivenolie, tørret basilikum, timian, salt, peber og evt. lidt tørrede chiliflager.
  • Lad den trække mindst 30 minutter i køleskabet.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Steg kyllingen let på panden.
  • Tag kyllingen af panden, skru ned for varmen og tilsæt det finthakkede løg.
  • Steg i 5-6 minutter.
  • Tilsæt det pressede fed hvidløg og tag panden af varmen.
  • Tø spinat op og bland med hytteost.
  • Krydr hytteostblandingen med en knivspids muskatnød, salt og peber.
  • Tilsæt løg og hvidløg til hytteostblandningen.
  • Rul butterdejen ud, og klip dejen i tre lige store stykker.
  • Tilsæt hytteostblandingen, kylling og top med revet gouda ost.
  • Fugt kanterne med lidt vand, og fold butterdejspakkerne sammen.
  • Pensl med æg og top med sesamfrø.
  • Bag i ovnen i 30 minutter.







Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar