fredag den 3. april 2015

PÅSKEÆG MED HJEMMELAVET MARCIPAN

Påsken er over os, så derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at give sig i kast med nogle påskeægseksperimenter! Der er en verden til muligheder ift. marcipan smage. Man kan fx brug appelsin, bær, mint eller måske endda chili. 
Jeg valgte at lave nogle klassiske påskeæg med ren marcipan, påskeæg med lakridssmag og påskeæg med hindbær.


(30 små påskeæg)
INGREDIENSER


Marcipan:
  • 175 gram mandler
  • 3/4 dl vand
  • 45 gram sukker
  • 150 gram mørk chokolade til overtræk

Tilbehør til lakridsmarcipan:

  • 2 spsk. lakridspulver
  • 1 spsk. lakridssirup
  • 2 tsk. lakridspulver til pynt
  • 25 gram hvid chokolade 


Tilbehør til hindbær marcipan:

  • 30 gram frosne hindbær
  • 2 spsk. mandelmel
  • 3 spsk. frysetørrede hindbær


FREMGANGSMÅDE

  • Hæld mandlerne i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter.
  • Smut mandlerne og rist dem tørre i ovnen i 5 minutter ved 200 grader - de må ikke tage farve.
  • Lad mandlerne køle af, og blend dem til fin mel.
  • Gem 2 spsk. mandelmel til senere brug (til hindbærmarcipanen).
  • Varm vand og sukker op i en gryde, og lad det simre i 5 minutter.
  • Hæld det resterende mandelmel i en skål, og tilsæt derefter den varme sirup. 
  • Ælt dejen let, pak den ind i plastfolie, og sæt den på køl i 1 time.

De klassiske påskeæg:
  • Del marcipanen op i 3 lige store dele (så der både er til klassiske påskeæg, hindbær påskeæg og lakridspåskeæg). 
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad.
  • Tag 1 af de 3 opdelte klumper marcipan, og form små æg af marcipanen.
  • Dyp dem i mørk chokolade.
  • Placer på bageplade dækket med bagepapir.



Lakrids påskeæg:
  • Bland en anden af de 3 klumper marcipan med lakridspulver og sirup.
  • Lad den køle i fryseren 5 minutter.
  • Form små æg af lakridsmarcipanen.
  • Dyp dem i mørk chokolade.
  • Placer på bageplade dækket med bagepapir.
  • Drys med lakridspulver, før chokoladen stivner.
  • Lad den mørke chokolade stivne, og smelt herefter den hvide chokolade.
  • Tag en teske og lav fint mønster over lakridsæggene. 


Hindbærpåskeæg:
  • Tø hindbær op, mos dem i en si og lad dem dryppe af for væske.
  • Bland den sidste klump marcipan med hindbærmosen.
  • Tilsæt de 2 spsk. mandelmel og ælt let. 
  • Lad den køle i fryseren i 5 minutter.
  • Form små æg af hindbærmarcipanen.
  • Dyp dem i mørk chokolade.
  • Placer på bageplade dækket med bagepapir.
  • Drys med frysetørrede hindbær.




    - Sæt herefter bagepladen i køleskabet, og lad chokoladen stivne. Nyd dem med familie og venner, og ha' en dejlig påske!




Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar