onsdag den 13. maj 2015

CHEESECAKE BROWNIE MED HINDBÆR



En af mine absolutte favorit kager er uden tvivl brownie med masser af lækker mørk chokolade. Men en cheesecake er jo også ret fantastisk... Ikke?
Derfor blev det til en blandning af de to skønne kager tilsat lidt hindbær som giver et skønt syrligt touch til den ellers lidt tunge kage. Make it - bake it - og nyd!



TIP! Kagen skal helst laves dagen før, da den har godt af at stå i køleskabet et døgns tid (eller natten over). 

(10 personer)
INGREDIENSER


Brownie-delen:
  • 200 gram mørk chokolade
  • 200 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 2 æg
  • 60 gram mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 80 gram mørk chokolade (hakket)
  • 80 gram hvid chokolade (hakket)

Cheesecake-delen:
  • 400 gram flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg 
  • 130 gram sukker
  • 1 bakke hindbær (cirka 125 gram)


FREMGANGSMÅDE
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Smelt 200 gram mørk chokolade med smørret over et vandbad, og lad den køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel med vaniljesukker og salt.
  • Tilsæt den lettere afkølede chokoladeblandning til æggesnapsen, og rør godt. 
  • Vend melblandningen og den hakkede chokolade deri. 
  • Hæld dejen i et kagefad.
  • Bland flødeost med sukker, æg og vaniljesukker og pisk godt.
  • Hæld blandningen ud over browniedelen, og skub forsigtigt hindbærene ned i kagen. 
  • Bag midt i ovnen i cirka 35-45 minutter (afhængig af hvor cremet du ønsker den - jeg bagte den selv lidt i 38 minutter, da jeg er stor fan af en fugtig midte!)
  • Lad den stå i køleskabet i et døgn (eller natten over) - den er ventetiden værd!


Det færdige resultat (også med lidt glasur, da jeg lavede den til min venindes hjemkost-fest!). Måske ikke verdens kønneste kage (da den er utrolig cremet), men smagen vejer uden tvivl op for det!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar