tirsdag den 23. juni 2015

BLOMKÅL OG LINSESALAT

Nu er det endelig blevet sommer - det betyder lyse nætter, (forhåbenlig) masser af sol og LÆKKER grill mad!
For nylig holdte jeg grillaften for min skønne gymnasie klasse - vi biksede alle sammen op med lidt forskelligt, og for mit vedkommende blev det til en salat med bla. linser, blomkålscouscous, sprøde vindruer og ristede mandler - en frisk sommersalat med bid i!



(20 personer)
INGREDIENSER
  • 3 dl grønne linser
  • 7,5 dl vand
  • 1 god håndfuld mandler
  • 1 blomkålshoved
  • 600 gram jordbær
  • 1 pakke røde vindruer
  • 300 gram feta (eller salatost)
  • Friske krydderurter - jeg brugte en surkløver oxalis (en form for skovsyre)


FREMGANGSMÅDE

  • Kog linserne efter anvisningen på pakken.
  • Lad dem køle helt af.
  • Hak mandler og rist dem til de er gyldne.
  • Blend blomkål til en fin couscous.
  • Skyl og rens jordbær, og skær i kvarte. 
  • Skyl og rens vindruer, og halver på langs.
  • Bland linser, blomkålscouscous, jordbær og vindruer sammen.
  • Server på fad, top med osten, de ristede mandler og friske krydderurter.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar