mandag den 15. juni 2015

VERDENS BEDSTE RISOTTO

Jeg har efterhånden smagt mange forskellige slags risotto, men der er ingen tvivl om denne opskrift er min absolutte ynglings. Den er enkel, og har en skøn smag af søde løg kombineret med en dejlig parmesan ost - en ret som (i mine øjne) aldrig slår fejl.
...Og så er et stykke grillet laks på toppet bestemt heller ikke værst!

(4 personer)
INGREDIENSER
  • 1 rødløg
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 275 gram grødris
  • 1,5 dl hvidvin
  • 3 hønseboullion terninger 
  • 1½ liter vand
  • 1 god håndfuld parmesan (cirka 75 gram)
  • 1 spsk. smør
  • Peber

FREMGANGSMÅDE
  • Tænd for gryden/wokken på svag varme. Tilsæt lidt olivenolie, og herefter de grofthakkede løg og selleri stykker. Lad dem stege til de er møre og er begyndt at blive gennemsigtige.
  • Skru op på middelvarme, og tilsæt de finthakkede hvidløg og grødrisene. Steg yderligere 2-3 minutter.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind.
  • Bland hønsebouillon terningerne i kogende vand, og tilsæt lidt af gangen (denne del af processen tager tid - men er det hele værd!)
  • Når risene er færdige tilsættes parmesanen og smøret. 
  • Smag til med peber.
  • Servér risotten med et stykke grillet laks (eller bare som den er!) 

Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar