Hertil lavede jeg lidt æblegrød af æbler fra vores have... Så er det sørme efterår!
(12-14 stykker)
INGREDIENSER
Havregrynstopping:
- 40 gram havregryn
- 20 gram sukker
- 25 gram hvedemel
- En knivspids salt
- 20 gram smør
Kagen:
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 1 æg
- 150 hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk kardemomme
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 3 dl kærnemælk
FREMGANGSMÅDE
- Start med at lave havregrynstoppingen, ved at blande havregryn, sukker, mel og sukker sammen. Tilsæt blødt smør og bland godt til det "crumbler".
- Stil i køleskabet, mens du laver kagen.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk sukker og smør godt.
- Tilsæt ægget og pisk til en luftig masse.
- I en anden skål, bland alle tørre ingredienser.
- Tilsæt de tørre ingredienser (lidt af gangen) til sukker, smør & æggeblandningen.
- Tilsidst tilsættes kærnemælken.
- Hæld i et kagefad, og top med den afkølede sprøde havregrynsblandning.
- Bag i cirka 35 minutter midt i ovnen - I de sidste 5 minutter af bagetiden skruede jeg ovnen til grill, og placeret kagen øverst i ovnen så toppingen blev gyldenbrun & sprød.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar