tirsdag den 6. oktober 2015

KANELKAGE MED SPRØD TOPPING

Så blev det efterår og tid til de klassiske ingredienser som kanel, æbler og kardemomme! Jeg var i bagestemning (som altid haha), og besluttede mig til at lave denne svampede kanelkage med masser af krydderier, kernemælk & kærlighed. Det er bestemt en klassiker i det søde køkken (og jeg er bestemt stor fan af klassikere!), men jeg tænkte den godt kunne bruge et nyt element... Hvilket blev til en sprød havregrynstopping. To konsistenser der tilsammen bliver harmoniske.
Hertil lavede jeg lidt æblegrød af æbler fra vores have... Så er det sørme efterår!


(12-14 stykker) 
INGREDIENSER
Havregrynstopping:

  • 40 gram havregryn
  • 20 gram sukker
  • 25 gram hvedemel
  • En knivspids salt
  • 20 gram smør

Kagen:
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 1 æg
  • 150 hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 3 dl kærnemælk


FREMGANGSMÅDE
  • Start med at lave havregrynstoppingen, ved at blande havregryn, sukker, mel og sukker sammen. Tilsæt blødt smør og bland godt til det "crumbler". 
  • Stil i køleskabet, mens du laver kagen.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk sukker og smør godt. 
  • Tilsæt ægget og pisk til en luftig masse.
  • I en anden skål, bland alle tørre ingredienser.
  • Tilsæt de tørre ingredienser (lidt af gangen) til sukker, smør & æggeblandningen. 
  • Tilsidst tilsættes kærnemælken.
  • Hæld i et kagefad, og top med den afkølede sprøde havregrynsblandning. 
  • Bag i cirka 35 minutter midt i ovnen - I de sidste 5 minutter af bagetiden skruede jeg ovnen til grill, og placeret kagen øverst i ovnen så toppingen blev gyldenbrun & sprød.


Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar