En cremet hindbærmousse på hasselnøddebund med friske blåbær og marengs topping - bedre bliver det ikke!
Jeg faldt over denne skønne opskrift på Frk. Muffins Madblog, og blev simpelthen nød til at give mig i kast med den... Det bliver bestemt ikke sidste gang!
(10 personer)
INGREDIENSER
Nøddebund (i 25 cm. springform):
- 200 g. hasselnødder
- 125 g. æggehvider (5 hvider)
- 200 g. rørsukker
- 1 spsk. mel
Hindbærmousse:
- 150 g. friske hindbær eller 300 g frosne hindbær
- 150 g. rørsukker
- 150 g. pasturiserede æggeblommer (6 blommer)
- 7 dl. piskefløde
- 6 blade husblas
FREMGANGSMÅDE
Nøddebunden:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rist hasselnødderne på en varm pande til de får lidt farve.
- Blend dem herefter til fin mel.
- Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs.
- Vend de hakkede nødder og melet i marengsblandingen.
- Placer springformen/stålringen på et stykke bagepapir, og optegn formen vha. springformen/stålringen.
- Spred nøddemarengsen ud i cirklen.
- Bag i cirka 18 minutter.
- Lad den køle helt af, før den forsigtigt fjernes fra bagepapiret.
Der skulle gerne være lidt nøddemarengsblanding til overs - perfekt mulighed for at eksperimenterer med hjemmelavet marengspynt!
Hindbærmousse:
- Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Udblød husblassen i koldt vand i cirka 5 minutter.
- Blend hindbærrene til en pure.
- Vrid ovenskydende vand fra husblassen, og kom den i en gryde med hindbærpureen.
- Varm blandingen op til 45 grader - den må ikke koge!
- Tag hindbærblandingen af varmen og lad den køle af et øjeblik.
- Vend den i æggesnapsen.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med hindbærpureen.
Opbygning:
- Kom nøddebunden på et fladt fad og pres springformen/stålringen ned over - fjern evt. overskydende kanter.
- Hæld hindbærmoussen over, pak den godt ind og sæt kagen i køleskabet mindst et par timer - gerne natten over.
Før servering:
- Løsn moussen fra formen med skarp kniv.
- Fjern forstigtig stålringen.
- Pynt evt. kagen med friske blåbær, frysetørret hindbær, din hjemmelavede marengstopping og lidt flormelis!
Ingen kommentarer :
Send en kommentar