tirsdag den 3. februar 2015

HINDBÆRMOUSSEKAGE


En cremet hindbærmousse på hasselnøddebund med friske blåbær og marengs topping - bedre bliver det ikke!

Jeg faldt over denne skønne opskrift på Frk. Muffins Madblog, og blev simpelthen nød til at give mig i kast med den... Det bliver bestemt ikke sidste gang!


(10 personer)
INGREDIENSER 

Nøddebund (i 25 cm. springform):

  • 200 g. hasselnødder
  • 125 g. æggehvider (5 hvider)
  • 200 g. rørsukker
  • 1 spsk. mel

Hindbærmousse:
  • 150 g. friske hindbær eller 300 g frosne hindbær
  • 150 g. rørsukker
  • 150 g. pasturiserede æggeblommer (6 blommer)
  • 7 dl. piskefløde
  • 6 blade husblas

FREMGANGSMÅDE


Nøddebunden:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rist hasselnødderne på en varm pande til de får lidt farve.
  • Blend dem herefter til fin mel.
  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs.
  • Vend de hakkede nødder og melet i marengsblandingen.
  • Placer springformen/stålringen på et stykke bagepapir, og optegn formen vha. springformen/stålringen. 
  • Spred nøddemarengsen ud i cirklen.
  • Bag i cirka 18 minutter.
  • Lad den køle helt af, før den forsigtigt fjernes fra bagepapiret.
Der skulle gerne være lidt nøddemarengsblanding til overs - perfekt mulighed for at eksperimenterer med hjemmelavet marengspynt!

Hindbærmousse:
  • Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. 
  • Udblød husblassen i koldt vand i cirka 5 minutter.
  • Blend hindbærrene til en pure.
  • Vrid ovenskydende vand fra husblassen, og kom den i en gryde med hindbærpureen.
  • Varm blandingen op til 45 grader - den må ikke koge!
  • Tag hindbærblandingen af varmen og lad den køle af et øjeblik.
  • Vend den i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med hindbærpureen.

Opbygning:
  • Kom nøddebunden på et fladt fad og pres springformen/stålringen ned over - fjern evt. overskydende kanter.
  • Hæld hindbærmoussen over, pak den godt ind og sæt kagen i køleskabet mindst et par timer - gerne natten over.

Før servering:
  • Løsn moussen fra formen med skarp kniv.
  • Fjern forstigtig stålringen.
  • Pynt evt. kagen med friske blåbær, frysetørret hindbær, din hjemmelavede marengstopping og lidt flormelis!







Ingen kommentarer :

Send en kommentar