onsdag den 18. marts 2015

MANDEL-KOKOSKAGE MED CITRON


Kender i det når man bare har brug for kage lige nu og her? Jeg må nok indrømme at det ret ofte sker for mig, og den anden dag var jeg så heldig at der var et skønt udvalg af ingredienser - så resultatet blev en kage-kombination af mandler, kokos, citron og hvid chokolade. Ikke en hel dårlig blandning, hvis du spørger mig! 


(8-10 personer)
INGREDIENSER

  • 100 gram havregryn
  • 100 gram mandler
  • 75 gram kokosmel 
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 4 spsk flydende honning 
  • 50 gram kokosolie
  • 2 spsk. natural yoghurt
  • 3 spsk. citronsaft 
  • Skal fra 1 økologisk citron 
  • 50 gram hvid chokolade

    GLASUR:
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 spsk. citronsaft



FREMGANGSMÅDE
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Blend havregryn og mandler til fin mel. 
  • Tilsæt kokosmel og vaniljepulver til mel blandningen, og rør det hele sammen.
  • Smelt kokosolien, stil den til side og lad den køle af.
  • Tilsæt æg.
  • Tilsæt honningen, yoghurt, den afkølede kokosolie, citronskal og saft - og bland det hele sammen til en fugtig og tæt masse. 
  • Tilsæt den hakkede hvide chokolade.
  • Pres blandningen ned i en lille brødform (25 x 12,5 cm).
  • Bag midt i ovnen i cirka 18-20 minutter, eller lige indtil den begynder at blive gylden i kanterne. 
  • Lad kagen køle helt af, og pynt med citron glasur og ristede mandel splinter. 




Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar