Selvom det er vinter, synes jeg stadig der skal være plads til noget frisk, lækkert og sommerligt mad - hvilket jeg synes denne ret er et godt eksempel på!
(2 PERSONER)
INGREDIENSER
- 2 stykker frisk torsk
- 4 stykker parmaskinke
- 12 kugler frossen spinat
- En pakke brune champignoner
- En knivspids muskatnød
- Salt og peber
- 150 gram frosne ærter
- 30 gram solsikkekerner
- En god håndful revet parmesan ost
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Torsken:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Placer torskestykkerne i ovnfastfad, og krydr med lidt salt, peber og citronsaft.
- Placer parmaskiverne ved siden af torsken.
- Bag i ca. 5 minutter, og herefter tag parmaskinken fra. Bag torsken yderligere 5 minutter.
- Skær champignoner i skiver, og steg ved mellemhøj varme i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Tø spinaten op, og vrid overskydende vand fra.
- Steg i olivenolie, og tilsæt hvidløg, muskatnød og salt.
- Kom de frosne ærter i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 2 min.
- Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
- Blend ærterne med solsikkekerner, parmesan og olivenolie.
- Smag til med salt og peber.
Anret torsken på det sauteret spinat, og top med den sprøde parmaskinke. Server hertil champignoner, ærtemos og groft brød.
Hej Simone. Super lækker opskrift. Jeg overvejer at lave denne ret til min familie, men vil lige høre om jeg kan tilberede torsken på grillen? :)
SvarSletHilsen Pil
Hej Pil, jeg er glad for du kunne lide opskriften!
SvarSletDu kan sagtens tilbrede torsk på grillen, men da det er en meget fin/skrøbelig fisk ville jeg anbefale at du pakker den ind i noget stanniol (evt. med lidt olie, citronsaft, salt, peber og måske lidt frisk hakket hvidløg på?), og griller den deri. Jeg vil tro den skal have omkring 8-12 minutter, afhængig af varmen på grillen og størrelsen på fiskestykket :)
Bedste hilsner,
Simone!